19

Apr

Esența tratamentului medical împotriva căderii părului

În timp ce unele medicamente pot acționa într-o măsură sau alta împotriva căderii părului la femei, medicii nu se grăbesc în a le prescrie. Chiar și companiile farmaceutice nu se grăbesc să-și testeze produsele care după spusele lor ajută la stoparea căderii părului sau chiar ajută la creșterea acestuia. Medicii se rețin în a utiliza un tratament sistemic (o pastilă sau o altă formă de tratament intern care acționează asupra întregului organism), cu excepția cazului în care știu că pierderea părului se datorează unui exces de androgeni* în organism sau un sensibilizat "supra-răspuns" la așa numită cantitate "normală" de androgeni în organismul uman.

Asta deoarece aceste tratamente sistemice pot scădea nivelul de androgeni al organismului, de aceea, medicii aleg adesea tratamente topice (cele care sunt aplicate direct pe scalp).

Cele mai bune rezultate se arată atunci când începeți tratamentul cât mai curând posibil de la primele semne de cădere a părului. Pierderea părului începe din cauza alopeciei* prelungite care poate distruge în mare parte foliculii de păr. Utilizarea de anti-androgeni după o pierdere prelungită a părului, cel puțin vă ajută la prevenirea căderii în continuare și va încuraja creșterea unor foliculi care se află în stare latentă, dar sunt încă viabili. Oprirea tratamentului va duce la reluarea pierderii părului în cazul în care androgenii nu sunt ținuți sub control.

Menținerea nivelurilor de vitamine și minerale în organism la eficacitatea medicamentelor anti-androgenice. De obiceii eficacitatea Tratamentului Medical Împotriva Căderii Părului depinde foarte mult de izolarea problemei care stă la baza căderii părului și având ca scop creșterea acestuia.

*Alopecia Androgenică- denumirea oficială a căderii părului care se produce din cauza sensibilității sau incapacității foliculilor de păr de a se contracta fiind influențați de hormonul androgen.

*Hormonul androgen - este un hormon steroid care controlează și menține caracteristicile masculine în vertebrate.

< PrecedentulUrmătorul >