06

Jun

Beneficiile turmalinei

Turmalina este o piatră prețioasă asemănătoare granitului. Culorile acesteia variază: albastru, magenta, verde, galben și cea mai utilizată fiind cea de culoare neagră. Numele provine de la expresia din Singhaleză “tura mali”, care semnifică “piatră amestecată cu culori vibrante”. Se crede că două pietre de turmalină nu vor avea niciodată exact aceeași nuanță și că în trecut era venerată fiind considerată o piatră “magică” care are capacitatea de apărare pe oricine o poartă. Chiar dacă studiile științifice aprofundate privind mecanismul prin care acționează lipsesc, este dovedit faptul că deține capacitatea de a genera sarcini electrice, de emiterea ionilor negativi și raze infraroșii.

Mai este interesantă deoarece este unul dintre puținele cristale care are de fapt unele beneficii dovedite științific, urmând ca în continuare să se încerce explicarea acestora prin științe exacte. În timp ce majoritatea beneficiilor cristalelor au fost descoperite prin folclor și experiență personală, turmalina a fost testată științific și este chiar folosită în unele practici medicale din Japonia.

Razele infraroșii sunt unde invizibile de energie, ele sunt capabile să pătrundă în toate straturile corpului uman și să acționeze la nivelul celulelor din țesuturi, mușchi și oase. Astfel, razele infraroșii și ionii negativi calmează, stimulează și detoxifică corpul uman și mintea. Anumite cercetări au demonstrat faptul că tulburările de dispoziție precum anxietatea, stresul, starea de iritare pot fi îmbunătățite prin generatori de ioni negativi la fel de bine precum antidepresivele, însă fără efecte secundare, modul de acțiune este până în momentul de față doar presupus, acesta include:

  • Ionii negativi emiși de turmalină stimulează rapid metabolismul celular, măresc forța de viață a celulelor, calmează sistemul nervos, înlătură oboseala și alte dereglări. Ionii negativi, pătrunzînd în organism, normalizează nivelul PH-ului, saturînd sîngele cu componente alcaline. Datorită acestui fapt are loc descompunerea colesterolului, se micșorează densitatea sîngelui și scade tensiunea arterială. În afară de aceasta, ionii negativi au efect de sterilizare, dezinfecare a florei patogene.

  • Emiterea turmalinei de raze-infraroșii produc efectul de rezonanță în moleculele țesuturilor și lichidelor organismului uman, ceea ce stimulează lărgirea capilarelor și mărește viteza de circulație a sîngelui. În acest mod, se mărește conținutul de oxigen în corp, a proteinelor activate și a altor elemente micro-macro- moleculare. Acest proces duce, la rîndul său, către intensificarea proceselor de refacere și restabilire în țesuturi și creșterea imunității.

  • În urma influențelor negative adeseori biocîmpul corpului uman are de suferit, ceea ce duce la dezvoltarea potențialului patologic. La suprafața turmalinei circulă în permanență un micro-curent de 0,06 mA, care corespunde cu biocîmpul corpului uman. În timpul utilizării produselor cu turmalină, biocîmpul corpului uman se reface și ajunge la nivelul de 0,06 mA, ceea ce la rîndul său, reprezintă prevenția dezvoltării diverselor patologii.

  • Turmalina conține, de asemenea, pînă la 50 elemente naturale utile pentru om, reprezentînd o sursă rară de însănătoșire dăruită de natură. Noțiunea de ”Sindromul deficitului de cîmp electromagnetic” a fost emisă în Japonia la sfîrșitul anilor 60 ai secolului trecut. Simptomele acestuia sunt următoarele: senzația de lipsă de forță (energie), insomnie, dureri în diferite părți ale corpului, rigiditatea părții superioare a spatelui și gîtului, dureri fregvente de cap, amețeli, constipații etc. Aceste simptome sunt de asemenea caracteristice și pentru ”sindromul oboselii cronice”. Japonezii au făcut progrese remarcabile în cercetarea influenței cîmpului electromagnetic în procesul de însănătoșire a organismului uman. Rezultatele acestora stau la baza producerii și vînzării de produse terapeutice cu magneți, care au fost aprobate de ministerul sănătății japonez. La momentul de față această industrie ocupă locul 20 în topul vînzărilor Japoniei. Conform datelor Nikken Corporation, 30 milione de japonezi folosesc produse și aparate cu magneți. Acestea se consideră eficiente în cazul durerilor musculare puternice, spasmelor musculare, artritelor, artrozei, fiind demonstrată eficiența acestora în stimularea refacerii fracturilor osoase ce nu aveau șanse de a se restabili.

    Datorită proprietăților descrise mai sus, s-a putut demonstra că turmalina ajută la pierderea în greutate, la îmbunătățirea circulației și la reducerea acumulării de metale toxice în organism. De asemenea, se crede că ajută la susținerea ficatului, la echilibrarea stării de spirit și la prevenirea retenției de apă. Alte proprietăți vindecătoare pentru care a fost folosită turmalina includ îmbunătățirea talentelor fizice și sexuale. Pentru bărbați, acest lucru s-ar datora cel puțin parțial capacității turmalinei de a îmbunătăți circulația - acest lucru ar putea ajuta la reducerea problemelor precum disfuncția erectilă.

    Deoarece turmalina emite radiații, veți dori să o păstrați aproape de corpul dumneavoastră pentru a profita la maxim de beneficiile ei. Acesta este motivul pentru care este o idee bună să cumpărați sau să vă creați propriile bijuterii cu turmalină, în acest mod îl veți putea avea la îndemâna în orice moment atunci.

    Cele mai importante moduri de utilizare sunt următoarele:

    1. Filtru de apă cu turmalină aplicat la sticlă, ceașca sau robinet. Acesta va curăța și va mineraliza apa, eliminând în același timp mirosul neplăcut, culoarea și aroma. În plus, este metoda ideală de a îmbunătăți apa potabilă cu microelemente.

    2. Genunchiere. Efectele terapeutice ale acestor dispozitive se bazează pe proprietatea turmalinei de a curăța vasele și de a îmbunătăți circulația în capilare în următorul mod: atunci când suprafața din cristale de turmalină se atinge de piele are loc degajarea căldurii și a razelor infraroșii ce manifestă efecte fizioterapeutice. În plus, sub acțiunea genunchierelor se dilată vasele sangvine, astfel favorizând îmbunătățirea circulației sângelui, iar țesuturile mai puțin vascularizate precum cartilajul sau osul vor avea destul oxigen și nutrienți pentru procesele metabolice. Gonatroza, afecțiune cronică prin care are loc deformarea cartilajului, va putea fi prevenită sau stopată. Are beneficii și în următoarele afecțiuni: crampe și dureri musculare la nivelul coapselor și pulpelor, varice ale membrelor inferioare, flexibilitate redusă la nivelul articulațiilor, entorse.

    3. Veste. Vesta cu turmalină este destinată pentru diminuarea stării generale de oboseală și a durerilor de spate, a umerilor și din regiunea cervicală.

    4. Mască pentru ochi. Masca pentru ochi cu turmalină sporește procesul de recuperare al celulelor afectate, elimină oboseala ochilor, îmbunătățește circulația sanguină, reduce lacrimația. Se recomandă persoanelor care își solicită activ ochii, cum ar fi: studenții, elevii, persoanele ce muncesc în birou și în fața calculatorului. Are beneficii și în cazul suprasolicitării creierului, va ameliora migrenele, stările de nervozitate și insomniile.

    5. Mănuși cu turmalină. Dacă aveți amorțeli de mâini, circulație periferică slabă sau mâini reci ați putea încerca cu încredere mănușile cu turmalină, acestea vor îmbunătăți microcirculația, vor împiedica uscarea excesivă și în plus vor împiedica răcirea mâinilor în timpul iernii datorită proprietăților termice.

    6. Plasturi detoxifianți cu turmalină. Despre detoxifiere se știe încă din Egiptul Antic. Medicii vorbeau atunci despre detoxifiere, arătându-le pacienților că bolile însoțite de dureri, oboseală nu pot fi tratate fără o cură de detoxifiere. Astăzi s-a demonstrat că nici cele mai performante metode de tratament nu dau rezultate de durată fără o cură de detoxifiere. În mod normal, organismul nostru are capacitatea naturală de detoxifiere. Principalele mecanisme de detoxifiere a organismului sunt colonul, plămânii, ficatul, rinichii, pielea. Din nefericire însă, în multe cazuri, capacitatea de detoxifiere a organismului este depășită. Colonul, ficatul, rinichii, plămânii, pielea nu mai reușesc să elimine eficient toxinele pe fondul alimentației dezechilibrate, al stresului și poluării, de aceea detoxifierea este o necesitate. Toxinele se acumulează în organism și dacă nu urmăm o cură de detoxifiere apar mai intâi balonările, flatulența, tranzitul intestinal lent, constipația, apoi creșterea în greutate, alergiile, tulburările de concentrare, durerile de cap, stările depresive, mirosul neplăcut al corpului, halena. Conform teoriei din medicina tradiţională chineză, in zona picioarelor sunt mai mult de 60 de puncte active şi zone reflexogene asociate organelor interne, de aceea tălpile reprezintă aceea parte din organism prin care eliminarea toxinelor se poate face cu mult succes. Acumularea pentru o lungă perioadă de timp în corpul uman a toxinelor împiedică circulaţia normală a sângelui şi poate provoca diferite boli. Aplicarea plasturilor pe picioare pentru a elimina toxinele stimuleaza circulaţia sângelui şi a fluxului limfatic, regleaza activitatea glandelor endocrine, curata pielea, îmbunătăţeşte tenul.

    7. Produse cosmetice ce conțin turmalină. Oamenii de știință japonezi au dezvăluit o caracteristică interesantă a mineralelor: efectul său este direct legat de grosimea sa. Cu cât sunt mai mici bucățile sau granulele unui cristal, cu atât energia mai puternică pe care o eliberează. Așa că sa născut ideea de a pune particulele de turmalină în produse cosmetice. La lumină era o pastă de dinți, un săpun de turmalină, scrumbii și măști de față. Ele pot fi completate de alte elemente sănătoase sau pot conține numai turmalină. Rezultatul nu a durat mult. Persoanele care utilizează produse au observat imediat îmbunătățiri vizibile. Utilizarea unui astfel de săpun permite prevenirea unor probleme precum: înfundarea porilor și acnee, pete pigmentate și pistrui, cicatrici fine și riduri, transpirație urat mirositoare, îmbătrânirea prematură a tenului. Săpunul turmalin poate fi utilizat în loc de pastă de dinți sau chiar de șampon. Utilizatorii au observat că pierderea părului a fost considerabil redusă, structura sa îmbunătățită, buclele dobândite strălucesc și aspectul sănătos. Săpunul este potrivit pentru îngrijirea întregului corp.

    Turmalina este o piatră puternică care a fost folosită de mii de ani pentru a ajuta la promovarea energiei și pentru a ajuta organismul la detoxifiere. Știința modernă a confirmat că turmalina emite raze infraroșii îndepărtate, care pot produce efecte semnificative în corpul uman. Păstrarea unei bijuterii cu turmalină aproape de corp este o modalitate excelentă de a experimenta toate aceste beneficii fiind în același timp metoda cea mai facilă.

    Este important de reținut faptul ca tratamentele cu turmalină sunt adjuvante, adică ele nu înlocuiesc tratamentele prescrise de medici, evitându-se, ar putea duce la agravarea afecțiunilor, metodele adjuvante sunt pentru pastrarea sănătății și pentru prevenirea bolilor, atunci când bolile sunt într-un stadiu avansat trebuie să consultăm un medic specialist!!!

< PrecedentulUrmătorul >