02

Jun

Tratament pentru păr gras cu bicarbonat de sodiu

Părul gras este o bătaie mare de cap atât pentru femei cât și pentru bărbați. Ca remediu se folosește un tratament pentru păr gras cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este cunoscut încă din antichitate pentru efectele sale antimicrobiene, bazice, antiinflamatoarii etc. Acesta conține o cantitate sporită de sebum (grăsime) care este generată de pielea capului și care în timpul pieptănatului este răspândită pe toată lungimea părului. Din această cauză, părul își pierde din volum, strălucire și elasticitate.

Șampoanele pentru părul gras usucă scalpul, dar odată cu acest lucru scalpul își modifică pH-ul iar asta va duce din nou la îngrășarea părului.

Tratamentul pentru păr gras cu bicarbonat de sodiu permite normalizarea pH-ului pielii, înlăturând mirosul acid neplăcut și redând strălucirea părului. De asemenea, aplicarea acestui tratament în mod regulat, permite înlăturarea cantității de sebum în exces, spălarea părului în perioade mai îndelungate, astfel evitați degradarea părului prin spălări și uscări dese.

Rețeta tratamentului pentru păr gras cu bicarbonat de sodiu o gășiți mai jos:

  • Soluția cu bicarbonat de sodiu se pregătește într-un vas ce conține 200 ml de apă fiartă la temperatura de 25-30 grade, se adaugă 3 lingurițe cu bicarbonat de sodiu și se agită până se disolvă complet.

  • Înainte de aplicarea soluției pe păr nu este necesar să spălați părul cu șampon sau oricare altă soluție.

  • Soluția cu bicarbonat de sodiu se aplică de la rădăcini și masând ușor spre vârfuri.

  • Masați bine scalpul prin mișcări de rotație și lăsăți-l să acționeze timp de 5 minute după care clătiți.

Repetați procedura de fiecare dată când simțiți nevoia!

< PrecedentulUrmătorul >