25

Sep

Uleiul de oregano și beneficiile acestuia pentru păr

Trăim în perioada în care viața noastră fără cosmetică pare imposibila, fără să fim conștienți de acest fapt, utilizarea cosmeticii se asociază destul de puternic cu deteriorarea tenului, părului, unghiilor. Practic, suntem într-un cerc vicios din care ne este greu să ieșim, folosim cosmetice pentru păr deteriora, în timp ce produsele cosmetice reprezintă o cauză majoră. Dar să nu uităm, mereu putem găsi soluții, una din ele, poate cea mai bună, în același timp, cea mai simplă, e să ne întoarcem la produsele naturale, pure, care ne pot scăpa de această situație neplăcuta!

În continuare vă voi vorbi despre uleiul de oregano, acesta e unul din cele mai bune remedii pentru părul deteriorat!

Să începem cu începutul, ce este și care sunt beneficiile acestuia?

Oregano este o plantă asemănătoare menții, din familia Lamiaceae. Oamenii îl folosesc de mii de ani în bucătărie pentru aroma sa specifică, dar și pentru tratamentul afecțiunile de sănătate. Grecii și romanii au asociat oregano cu bucurie și fericire. Numele provine de la cuvintele grecești „oros”, care înseamnă munte, și „ganos”, care înseamnă bucurie. Principalele sale proprietăți derivă din cantitatea mare de antioxidanți pe care îi conține, aceștia sunt: timol (ajută la protejarea împotriva toxinelor și la combaterea infecțiilor fungice), limonen, terpinen, ocimen și cariofilen.

Cum să alegi uleiul de cea mai bună calitate?

Uleiurile esențiale nu sunt reglementate de FDA (Food and Drug Administration) și nu trebuie să îndeplinească niciun standard de puritate. Atunci când achiziționați uleiuri esențiale, căutați un furnizor care distilează propriul material sau se ocupă direct de distilatoarele de renume și utilizează cromatografia de gaze și spectrometria de masă (GC/MS) pentru a analiza calitatea produsului.

Când cumpărați ulei esențial de oregano pur, verificați eticheta pentru numele său latin, “Origanum vulgare”. Uleiurile esențiale trebuie ambalate într-o sticlă de chihlimbar de culoare închisă sau cobalt și păstrate într-un loc întunecat și răcoros, unde nu pătrund razele solare. Nu trebuie să fie enumerate alte ingrediente. Dacă vedeți un alt ulei, cum ar fi ulei de nucă de cocos fracționat, ulei de jojoba sau ulei de migdale dulci, uleiul de oregano este diluat și nu trebuie utilizat într-un difuzor.

Cea mai comună cale de a folosi oreganul, este orală, folosit ca și supliment sau condiment în bucătărie, dar să vedem beneficiile uleiului aplicat topic.

Aplicat topic, uleiul de oregano este folosit împotriva următoarelor maladii:

  • Acnee;

  • Mătreață;

  • Afte;

  • Dureri de dinți și boli ale gingiilor;

  • Negi;

  • Răni;

  • Pecingini;

  • Rozacee;

  • Psoriazis;

  • Mușcături de insecte;

  • Agent de respingere a insectelor.

Nu există suficiente dovezi care să susțină utilizarea medicamentoasă a oreganului ca plantă dietetică, supliment sau ulei în majoritatea acestor cazuri.

Cu toate acestea, este puțin probabil să provoace daune majorității oamenilor, atâta timp cât oamenii nu îl consumă în cantități excesive și se asigură că orice aplicație topică utilizează o formă diluată a uleiului sau în asociere cu alte uleiuri. Acneea, această problemă atât de întâlnită printre adolescenți nu reprezintă altceva decât inflamația glandelor sebacee care produc sebum în exces, acest sebum, precum și celulele îmbătrânite de la nivelul scalpului, despre care vom vorbi mai târziu, reprezintă un mediu nutritiv pentru dezvoltarea infecțiilor (punctele albe reprezintă infecția glandelor sebacee), având în vedere că uleiul de oregano este un agent antiinfecțios natural, acesta reprezintă un bun remediu pentru tratamentul acneei.

Psoriazisul este însă o problemă mult mai serioasă, este o boală autoimună ce constă în proliferarea excesivă a celulelor de la nivelul pielii fără ca acestea sa fie îndepărtate corespunzător, astfel apar acele placarde roșii și dure, ele sunt un risc major pentru apariția infecțiilor, din păcate, nu exista tratament curativ pentru această boală, însă, uleiul de oregano poate fi un bun remediu pentru a preveni apariția infectarea acestor placarde.

Aici am înglobat primele 2 utilizări ale uleiului de oregano pentru păr. Sa vedem principalele sale beneficii.

Promovează creșterea părului

Pentru creșterea părului acest ulei este una dintre cele mai bune soluții pe care le puteți încerca, vă va face părul mai sănătos, mai strălucitor și mai fin. Deoarece uleiul de oregano are foarte puține efecte secundare asupra calității părului, acesta poate fi utilizat cu ușurință pentru a obține beneficiile maxime la îmbunătățirea efectului estetic dar și sănătății părului. Antioxidanții disponibili în uleiul de oregano ajută la stimularea fluxului sanguin de la nivelul scalpului și astfel foliculii piloși (rădăcina firului de par) vor avea mai mult oxigen și substanțe nutritive necesare pentru a stimula creșterea unui păr sănătos.

Cum se aplică:

Se amestecă o parte din uleiul de oregano cu ulei de cocos, ulei de măsline și ceai de copac, apoi se aplică pe scalp și pe păr timp de 30 de minute. De asemenea, îl puteți lăsa peste noapte pentru a-i spori impactul asupra creșterii părului. Aplicați acest amestec timp de două ori pe săptămână și veți obține beneficiile dorite pentru a face părul să crească mult mai rapid.

Vindecă mătreața

Mătreața este principala problemă a scalpului cu care se confruntă majoritatea oamenilor, reprezintă celulele moarte de la nivelul scalpului care nu s-au exfoliat destul, acest lucru este un factor major care predispune la apariția infecțiilor de orice tip, microbiene sau fungice, celulele sunt un mediu prielnic de viața pentru acești agenți infecțioși, astfel se explică asocierea atât de puternică dintre mătreață și infecții. Se poate întâmpla oricui, la orice vârstă, în plus, provoacă multe alte probleme scalpului, atât estetice, cât și legate de sănătate, cum ar fi uscăciunea, mâncărimea etc. Uleiul de oregano pentru păr este una dintre cele mai bune soluții pe care le puteți încerca pentru a obține un scalp sănătos și curat având în vedere capacitatea sa de a stimula circulația sanguina- ceea ce va reînnoi celulele scalpului, cele distruse fiind îndepărtate pe măsura ce se dezvolta cele tinere, în plus, să nu uităm de capacitatea sa antiinfecțioasă, atât antifungic, cât și antimicrobiană, deci efectul va fi dublu. De asemenea, aduce ameliorare celorlalte probleme asociate mătreții.

Cum se aplică:

Proprietățile anti-fungice și proprietățile anti-microbiene ale uleiului de oregano aduc o ameliorare semnificativă împotriva mătreții.

Puteți amesteca câteva picături de ulei de oregano cu șamponul dumneavoastră înainte de a îl aplica pe păr pentru a reduce căderea părului.În afară de aceasta, puteți amesteca ulei de oregano și ulei de nucă de cocos în aceeași cantitate și apoi să masați scalpul cu aceasta compoziție.

Iar ca ultim sfat, să nu uităm de această perioadă în care suntem invadați de o mulțime de insecte, aroma plăcută al acestui ulei le îndepărtează.

< PrecedentulUrmătorul >