05

Dec

Frumusețea naturală a genelor

Atât bărbații, cât și femeile suferă de hipotricoză care înseamnă fie căderea părului și/sau rărirea acestuia. Acest fenomen afectează nu doar scalpul, ci și genele și sprâncenele, este rezultatul unui dezechilibru între proliferarea celulară și moarte. Se știe că părul este implicat în protecția pielii și în reglarea termică. În special, genele protejează ochii de lumină și praf, în timp ce sprâncenele protejează ochii de transpirația care se scurge de pe frunte. Când apare hipotricoza, apare și un efect dăunător asupra aspectului estetic. Se știe că femeile aflate în premenopauză, perimenopauză și postmenopauză suferă de hipotricoză ca o consecință a dezechilibrului hormonal, în această situație, se observă unele modificări ale pielii precum uscăciune și rugozitate crescută, scăderea elasticității, negi, pistrui, creșterea ridurilor, căderea și albirea părului, rărirea sprâncenelor și a genelor.

Până în prezent nu au fost dezvoltate produse eficiente dar și inofensive care să promoveze creșterea genelor sau a sprâncenelor. O combinație de extracte obținute din două specii de plante precum Coffea Arabica și Larrea Divaricata (Jarilla) este utilizată cu succes în Argentina fiind descoperită recent de către Laboratorul Garre-Guevara precum un produs cosmetic pentru recuperarea părului de la nivelul scalpului în cazuri de alopecie androgenică (atunci când în corpul feminin există o cantitate excesivă de hormoni specifici genului masculin, apare căderea excesivă părului) dar și pentru creșterea genelor și sprâncenelor. Eficacitatea acestui produs a fost evaluată atât în laboratoare cât și cu ajutorul studiilor clinice ce au implicat voluntari, vom descrie în continuare care au fost rezultatele.

La femeile care avea probleme cu genele și sprâncenele, adică acestea erau fie prea puține, fie prea scurte, fie fără volum, ambele geluri au fost aplicate într-o anumită perioada iar după s-a observat ca acestea sunt capabile să mărească creșterea în volum a genelor și sprâncenelor în raport cu grosimea lor anterioară. Mai mult, alți parametri precum lungimea maximă a genelor (care a crescut la 55,6% dintre voluntari) și firele de păr noi ale sprâncenelor (au apărut la 60% dintre voluntari) legate de creștere au fost modificați în sens pozitiv de către acest gel.

Studiul clinic a relevat faptul că loțiunea îmbunătățește aspectul, volumul și lungimea firelor de păr nou datorită unei induceri a creșterii firelor și a unei scăderi a căderii acestora din momentul aplicării la 84,6% dintre voluntari, după 90 de zile de tratament.

ROS (specii reactive de oxigen) sau mai bine zis oxidanții pot provoca leziuni ADN-ului, proteinelor celulare și lipidelor, ducând la oprirea creșterii celulare și la moartea celulelor foliculare răspunzătoare de apariția și dezvoltarea firelor de păr, afectându-le, procesul de cădere a părului/sprâncenelor sau genelor va fi activat. În mod normal, nivelurile de ROS sunt controlate de activitatea enzimelor antioxidante, cu toate acestea, există cazuri în care producția de ROS depășește rata lor de metabolism conducând la diferite boli. Anionul superoxid este implicat în apariția alopeciei, deoarece acest radical liber interferează cu producerea de oxid nitric (un important vasodilatator), care este un factor esențial pentru creșterea părului. Extractele prezente în gel au, de asemenea, activități antioxidante. Prin urmare, efectele observate după tratamentul cu gel ar putea fi legate și de aceste activități biologice exercitate de către extracte.

Faptul că produsul a crescut lungimea părului și apariția unor fire noi, dar nu într-o manieră semnificativă, sugerează că este necesar un tratament mai lung, dacă reușim sa introducem în rutina noastră zilnică acest simplu obicei, o dată cu trecerea timpului vom fi tot mai mulțumite de efect.

Este de remarcat faptul că la gelul cu extract de Jarilla-Coffea nu s-au observat efecte secundare, nici oculare, și nici dermice, în contrast cu produsele folosite în prezent pentru creșterea genelor sau sprâncenelor sau pentru tratamentul alopeciei, acesta este un extract natural 100% din plante.

Dacă nu reușiți să găsiți în magazine acest produs care conține ambele uleiuri, puteți să le cumpărați separat și după să le combinați, folosiți o perie de rimel curată pentru a le aplica și evitați contactul cu ochii, îl puteti aplica în același timp și pe pielea capului pentru a stimula concomitent creșterea podoabei capilare. Având în vedere că aceste produse au fost studiate în laboratoare dar și cu ajutorul cazurilor clinice, consider că utilizarea lor nu poate să aducă decât beneficii și satisfacții!

< PrecedentulUrmătorul >