03

Jan

Mască cu avocado pentru păr, hidratare și reparare intensă

Masca pentru păr pe bază de avocado conține o duzină de fitonutrienți și minerale. În compoziţia unui fruct de avocado se numară: vitamina B6, vitamin K, vitaminele E şi C, potasiu, magneziu, 2 carotenoizi foarte importanţi: lycopenul şi beta-carotenul care sunt cunoscuți pentru efectul antioxidant.

Masca reparatorie și hiratantă cu avocado conține pe lânga minerale o cantitate mare de proteine din diferite clase, vitamine și fibre alimentare.

Ingredientele sunt puține la numar, însă cu o eficacitate dovedită în timp:

  • 1 banană

  • 2 ouă

  • 1/2 avocado

  • 3 linguri ulei de măsline

  • 3 linguri miere încălzită

Preparare:

  1. Se mărunțesc toate componentele cu ajutorul unui mixer și se încorporeză într-o masă omogenă apoi se va lăsa câteva minute la un loc călduț, pentru că datorită căldurii toate procesele chimice se vor accelera, astfel vom putea beneficia la maxim de beneficiile lor; (de aceea, se recomandă ca toate măștile să fie aplicate pe un un scalp călduț iar acoperirea capului pentru menținerea optimă a temperaturii este esențială pentru a dubla sau chiar a tripla efectul oricărui tratament). După care, se aplică pe păr la rădăcini cu o ușoară manevrare înspre capete.

  2. Se menține timp de 30 minute, acoperind capul cu un prosop pentru a menține căldura ce va ajuta la pătrunderea elementelor în scalp, rădăcini și păr.

  3. Clătiți cu apă călduță după ce ați spălat părul .

Veți vedea efectul imediat, părul va deveni mai moale, mai uniform, se piaptănă mai ușor, capetele vor arăta mai puțin deteriorate, fără fisuri. La aranjare veți avea parte de volum și luciu!

< PrecedentulUrmătorul >