03

Sep

Uleiul de măsline în tratamentele pentru păr

Unul dintre cele mai mari beneficii ale uleiului de măsline este conținutul de antioxidanți care au potențialul de a elimina radicalii liberi de pe suprafața părului și a scalpului. Radicalii liberi sunt responsabili de îmbătrânirea prematură, astfel încât, protejarea foliculilor și a pielii capului cu antioxidanți poate împiedică căderea părului. Uleiul de măsline este, de asemenea, un emolient puternic, ceea ce înseamnă că îl face să penetreze bine firul de păr, mult mai bine decât alte tipuri de uleiuri. Uleiul de măsline în tratamente pentru par are că urmare crearea uni par strălucitor cu aspect sănătos și cu o elasticitate îmbunătățită.

Deși aplicarea uleiul de măsline în tratamente pentru par se folosea în Mesopotamia Antică și Egipt, practica revine din nou în vogă. Uleiul de măsline poate îmbunătăți părul oferindu-i strălucire, elasticitate și rezistență.

Cea mai simplă metodă de aplicare a măștii pe baza uleiul de măsline pentru păr se face prin încălzirea uleiului cu ajutorul apei fierbinți.

Nu se recomandă încălzirea uleiului în microunde sau la foc deschis, în acest mod o parte din nutrienți se distrug!!!

  • Se ia 50 ml ulei de măsline într-un bol de sticlă și se introduce în apă fierbinte pentru a-l încălzi. Testați să nu fie prea fierbinte!

  • Pregătiți între timp o folie de plastic alimentară, sau o capă de baie și un prosop.

  • Aplicați uleiul de măsline de la rădăcini spre vârfuri ușor masând scalpul. Nu uitați de vârfurile părului, acestea trebuie să fie acoperite în totalitate cu ulei. Acoperiți umerii și spatele cu ceva pentru a vă proteja haina.

  • Răsuciți părul în coc și acoperiți-l cu folia alimentară iar apoi cu un prosop. O să simțiți o ușoară căldură la nivelul scalpului care va lucra și că antistress.

  • Păstrați părul în așa mod pentru 1-4 ore, după care spălați bine rezidurile de ulei.

  • Folosiți un șampon și condiționer fără sulfați și parabeni.

  • Uscați părul.

    Acest tratament pentru păr cu ulei de măsline nu se recomandă înainte cu câteva ore de evenimente, deoarece ca rezultat părul este foarte fin și fără volum, iar coafura nu va ieși așa cum v-o doriți. Dacă totuși insistați la așa o mască de păr, evitați aplicarea la rădăcina părului.

< PrecedentulUrmătorul >