Par fragil si ondulat? Ingrijeste-ti parul cu o masca pentru par cret !


     

       Cit de necrezut ar parea faptul, dar parul cret este ce mai susceptibil de a se rupe. Firul de par este compus dintr-o proteina - sclerokeratina, ea e  o forma de trecere intre keratina moale epidermica si keratina solida a unghiilor. In componenta sa se gaseste aminoacidul bogat in sulf, L-cisteina, ce permite legarea moleculelor de cheratina cu ajutorul puntilor disulfidice, acestea unesc catenele polipeptidice si redau astfel rezistenta firului de par. In cazul nostru parul cret este compus din proteine solide, aschiate, se prezinta uscat si friabil, se opune aranjarii si e lipsit de elasticitate. Cea mai buna solutie este masca pentru par cret imbogatita cu substante nutritive, din seria parului uscat si rebel.
Cum sa iti prepari o masca pentru par cret Home made ?

        In componenta acesteia intra neaparat uleiul de ricin, uleiul de masline, ulei din arbore de ceai, glina alba, smantina. Aceste componente contin substante active necesare oricarui tip de par, in special, uleiul de ricin, pe linga faptul ca contine vitamine, previne imbatrinirea parului, se mai foloseste si la masca pentru par decolorat, deoarece acesta confera luciu firului de par. Argila aba are ca scop eliminarea impuritatile din par si de mineralizarea  pielii scalpuluii. Argila alba este folosita si ca masca pentru par despicat , aceasta se va combina cu uleiuri esentiale, si compusi proteici.

Masca pentru par cret :

Ingrediente:

1 lingura ulei de ricin incalzita in baie cu apa,
1 lingura ulei de masline
1 lingura ulei din arbore de ceai
2 linguri de glina alba inmuiata in apa minerala
1 lingura de smintina de 20-30%


       Intr-un vas din plastic sau ceramica se melanjeaza glina cu apa minerala si smintina, dupa care se adauga uleiul incalzit si celelalte doua de ricin si arbore de ceai. Se foloseste vas din plastic sau ceramica pentru a evita oxidarea uleiului. Se lasa 5 min. dupa care se aplica pe par dinspre radacini spre virfuri. Se mentine pe par 40 min. dupa care se spala bine. Pentru a mari eficienta acoperiti parul cu o pelicula dupa care cu un prosop.

       Aceasta compozitie poate fi folosita si in calitate de masca pentru par decolorat, deoarece necesita hidratare si remineralizare, sau ca masca pentru par despicat, ce necesita tratare intensiva a capetelor.

Related

Naturiste 1358169880772085995

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Reclama

Urmareste-ne


Populare

Recente

Tratamente pentru par

Comentarii


item