23

Oct

Păr fragil și ondulat? Îngrijește-ți părul cu o mască pentru păr creț!

Cât de necrezut ar părea faptul, dar părul creț este cel mai susceptibil în a se rupe. Firul de păr este compus dintr-o proteină- sclerokeratină, ea este o formă de trecere între keratina moale epidermică și keratina solidă a unghiilor. În componenta sa se găsește aminoacidul bogat în sulf, L-cisteina, ce permite legarea moleculelor de cheratină cu ajutorul punților disulfidice, acestea unesc catenele polipeptidice și redau astfel rezistență firului de păr. În cazul nostru, părul creț este compus din proteine solide, aschiate, se prezintă uscat și friabil, se opune aranjării și e lipsit de elasticitate. Cea mai bună soluție este masca pentru par creț îmbogățită cu substanțe nutritive, din seria părului uscat și rebel.

Cum să îți prepari o mască pentru păr creț Home made?

În componenta acesteia intră neapărat uleiul de ricin, uleiul de măsline, uleiul din arbore de ceai, glină albă, smântână. Aceste componente conțin substanțe active necesare oricărui tip de păr, în special, uleiul de ricin, pe lângă faptul că conține vitamine, previne îmbătrînirea părului, fiind folositor și în prepararea măștii pentru păr decolorat, deoarece acesta conferă luciu firului de păr. Argila albă are ca scop eliminarea impurităților din păr și de a mineraliza pielea scalpuluii. Argila albă este folosită și că mască pentru păr despicat, aceasta se va combina cu uleiuri esențiale și compușii proteici.

Mască pentru păr creț:

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de ricin încălzită în baie cu apă

  • 1 lingură ulei de măsline

  • 1 lingură ulei din arbore de ceai

  • 2 linguri de glină albă înmuiată în apă minerală

  • 1 lingură de smântână de 20-30% grăsime

Într-un vas din plastic sau ceramică se melanjează glina cu apă minerală și smântână, după care se adaugă uleiul încălzit și celelalte uleiuri, de ricin și de arbore de ceai. Se folosește vas din plastic sau ceramică pentru a evita oxidarea uleiului. Se lasă 5 minute după care se aplică pe păr dinspre rădăcini spre vîrfuri. Se menține pe păr timp de 40 de minute după care se spală bine. Pentru a mări eficiența acoperiți părul cu o peliculă după care cu un prosop.

Această compoziție poate fi folosită și în calitate de mască pentru păr decolorat, deoarece acesta necesită hidratare și remineralizare, sau ca mască pentru păr despicat ce necesită tratare intensivă a capetelor.

< PrecedentulUrmătorul >