19

Jan

Ce este de fapt o mască pentru păr

Distrugerea firului de par poate fi condiționat de numeroase procedee precum:

  • aplicarea vopselelor permanente sau neingrijirea corespunzătoare a părului vopsit;

  • utilizarea produselor neadecvate tipului de par;

  • decolorarea părului cu un procent înalt de apă oxigenata;

  • utilizarea incorectă a periei de par.

    În procesul deteriorării firului de păr se schimbă compoziția chimică a proteinei numite keratină, lăsând firul uscat, ramificat, așchiat și fără luciu. Din această cauză chiar și spălările frecvente deteriorează părul, lipsindu-l de stratul de ulei protector. Pentru această în ajutor vine masca pentru păr care conține substanțe curative, concentrate din plante și concentrate albuminice ce intensifică circulația sângelui și schimbul de substanțe, întărește rădăcinile și stimulează creșterea părului.

    Masca pentru păr se aplică omogen, pe întreagă lungime a părului, mai apoi se înfășoară cu o foliculă și după cu un prosop ce va ridica puțin temperatura și va intensifica schimbul de substanțe. De regulă procedura ia nu mai mult de 15 minute.

Orice mască pentru păr conține substanțe de aceeași natură precum compoziția părului: proteine și compuși ai keratinei ce includ: oxigen, hidrogen, carbon, azot, sulf, colagenul, vitamine, acizii din complexul vitaminic B, uleiuri, aminoacizi etc.

Pentru tratarea părului deteriorat este obligatoriu cunoașterea tipului de păr cu care ne confruntăm, de aceea, sunt cunoscute: masca pentru păr gras, masca pentru păr uscat, masca pentru păr ars, masca pentru păr despicat, masca pentru păr creț și masca pentru păr vopsit.

Masca pentru păr gras are scopul de a îndepărta excesul de sebum (grăsime) care lipește firele iar întrând în contact cu mătreață (celule de la nivelul pielii capului descuamate care nu au fost îndepărtate destul) formează un compus ce acoperă porii scalpului, limitând respirația și inițiând căderea părului. Se exclud grăsimile, substanțele nutritive cu efect ponderabil asupra firului sau favorabil căderii acestuia.

Cea mai simplă mască pentru păr gras conține suc de lămâie, ulei extras din rădăcina de brusture, un gălbenuș de ou, jumătate de lingură de oțet, toate acestea se amestecă și se aplică omogen pe întreagă lungime a părului, masând ușor pielea scalpului. Timpul de acțiune este de 15/20 de minute, după care se spală bine, se usucă de la rădăcini la vârfuri la o distanță de 10-15 cm aer, după care se va usca 1 minut cu aer rece.

O altă masca pentru păr gras care poate fi obținută și în condiții de casă, conține extras din plantă coadă soarecului, mentă, coajă de lămâie, coajă de salcie, urzică. Aceste plante au un efect curativ asupra părului, îndepărtează stratul de grăsime, conferă volum și strălucire. Se procedează astfel: ingredientele în cantități egale se plasează într-un vas cu apă ce are temperatura de 90-100 °C, se acoperă și se lasă 20-30 de minute, după care se scurg printr-o pânză, iar extrasul (apă) se utilizează la clătire. Părul se usucă la temperatura camerei. Pentru un efect mai pronunțat înainte de clătire în extrasul obținut se picură cîțiva stropi de lămâie.

Îți poate salva seară masca pentru părul gras cu ouă, miere și suc de grapefruit. Acestea se amestecă pînă la o pastă omogenă, se aplică încet de la rădăcini spre vîrfuri, masând ușor pielea. Timpul de acțiune este de 30-40 de minute, puteți utiliza un vârf de lingură de piper negru sau roșu pentru a crește circulația sângelui, dar în acest caz trebuie să va limitați la doar 25 de minute.

Orice mască pentru păr uscat urmărește de a îmblânzi firele rebele cu un conținut de elastina redus ce-i oferă părului un aspect ofilit. Părul uscat conține fibre aspre de keratină ce împiedică modelarea, de asemenea, este lipsit de luciu și de stratul protector de ulei.

Cea mai simplă mască pentru păr uscat conține ulei de măsline, gălbenuș de ou, miere, o banană adusă la temperatura camerei. Se procedează în felul următor: se mărunțește banana până la omogenizare, se adaugă uleiul de măsline după care gălbenușul de ou și mierea. Pasta se aplică pe părul uscat de la rădăcina spre vârf și se masează pielea. Înveliți părul în folie, după care în prosop, se lasă să acționeze timp de aproximativ 40 de minute iar apoi se îndepărtează masca cu apă călduță, folosiți apă carbogazoasă pentru a oferi părului luciul dorit.

Un alt remediu este masca pentru păr uscat cu ulei de avocado și germeni de grâu. Germenii de grâu sunt un izvor de vitamine și minerale, conține vitaminele A, D, E, F și K, conține acizii esențiali (Oleic-31-33%, Palmitic-12-13%, Linoleic-56%, Linolenic-1%), proteină și licitina ce regenerează celulele, asigurând o creștere în numai 3 zile. Uleiul de avocado conține grăsimi nesaturate, proteine (circa 25%), sescviterpene, vitaminele A, B1, B2, uleiuri volatile (methylchavicol, alpha-pinene), flavonide, tanini. Uleiurile se melanjează și se aplică pe părul spălat, bine clătit, se lasă să acționeze timp de 40 de minute, după care se spală, în apă pentru clătire se adaugă puțin suc de lămâie. Înainte de uscare, vârfurile, trebuie acoperite în mod obligatoriu cu crema pentru păr.

Cea mai eficientă mască pentru păr uscat sau gras este balsamul cu jojoba, ylang-ylang, lămâie, miere și piper negru. Balsamul îmbunătățește circulația periferică, întărește și hrănește rădăcina firului de păr, împiedică căderea părului. Uleiul de jojoba reface stratul lipidic, redându-i sănătate și strălucire, conferă suplețe și volum părului. Uleiul de ylang -ylang, lămâia și piperul negru stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului, curăță și previne apariția mătreții. Se amestecă toate componentele într-o masă omogenă, se aplică cu 2 ore înainte de spălare de la rădăcina spre vârfuri masând ușor.

< PrecedentulUrmătorul >