Cum Inbunatatim Structura Firului de Par ?

Aminoacizi si Minerale pentru par in Tratamente.com
Parul este afectat in mare masura de factorii externi ca de exemplu Soarele, mediul uscat, temperatura innalta a placii sau a uscatorului de par, elasticul, pieptenele, produsele chimice de coafat sau texturarea.
Cred ca te-ai intrebat de multe ori de ce parul colegei/colegului sau rudei tale arata mai bine decit parul tau, cred ca in marea majoritate raspunsul va fi structura parului.

Deci pentru a raspunde la " Cum Inbunatatim Structura Firului de Par? " trebuie sa privim mai indeaproape structura lui.

Fiecare fir de par este alcatuit din celulele moarte, acestea fiind inpinse in sus de celulele vii ale parului. Scalpul aduna milioane de foliculi care dupa structura lor se aseamana cu porii pielii din care cresc fire de par. Pe parcursul vietii fiecare din foliculi produc sute de fire de par.
Celulele vii ale parului se produc de papila iar odata cu aparitia celulelor noi cele moarte sunt presate si astfel se produce keratina, invelisul firului de par. Fiecare fir de par este compus din Keratina, Apa, si Agentul de legare care le uneste pe acestea doua.

  • Firul de par si Structura sa .
    Structura Firului de Par
Firul de par aduna mai multe straturi:

- Maduva Parului sau (Medulla) care se gaseste in mijlocul tulpinii firului de par, care nu detine nici un rol in procesul de aranjarea parului.

- Cuticula reprezinta stratul exterior cu functie de protectie a parului, acesta poate fi aranjata in mai multe straturi. Deoarece este formata din solzi sau celule moarte aceasta confera mobilitate firului de par. Aceasta nu este colorata ce ea ce permite vizibilitatea culorii parului conferite de Cortex. Atunci cind se aplica vopseaua de par, solzii adica cuticula se deschide si permite penetrarea substantelor chimice direct in cortex, astfel schimbind culoarea.

- Cortexul este maduva firului de par. acesta este constituit din fibre lungi si rasucite ce se aseamana cu structura unei sfori. In  centrul fibrelor cortexului sunt localizate trei lanturi spiralice unite intre ele. Anume aceste lanturi confera elasticitate firului de par. Astfel e usor de aranjat parul si de-i schimbat directia in timpul coafarii.

Cum Inbunatatim Structura Firului de Par ?

Pentru a schimba sau a inbunatati structura firului de par este nevoie de o serie de aminoacizi care stau la baza unui par sanatos.

Metionina intareste unghiile si ajuta la prevenirea caderii parului.

Metionina contine sulf, din care se construiesc lanturi ce la rândul lor creaza  rețele din care sunt consrtuite  parul si unghiile. Prin urmare, metionina poate consolida in mod considerabil structura parului si unghiilor. Metionina poate ajuta, de asemenea, impotriva caderii parului. In 2006, la un congres dermatologic din Florenta rezultatele unui studiu efectuat pe pacienti cu pierderea parului sau repartizat in felul urmator: cele treizeci de subiecti au fost impartiti in doua grupuri. Unui grup i-a fost administrat un preparat de aminoacizi și complexul de vitamine B, iar celuilalt i-a fost administrat placebo. Dupa o jumatate de an, pentru grupul 1 portiunea de par în faza de crestere a fost de zece procente mai mare decit in grupul 2

Arginina stimuleaza cresterea parului

Mai multe  publicatii indica faptul ca aminoacidul arginina fiind un precursor al oxidului de azot, poseda un efect enorm asupra cresterii parului . Efectul vasodilatator al argininei promoveaza cresterea parului , deschide canalele de potasiu ale celulelor. Se inbunatateste considerabil alimentarea cu singe a radacinilor parului care la rindul sau stimuleaza cresterea parului.

Glutamina este indispensabila pentru cresterea parului

Glutamina in mod obisnuit este produs de organism, dar productia scade odata cu virsta . Datorita acestui fapt este necesar un supliment cu glutamina pentru a mentine viteza de crestere a parului. De asemenea o crestere a necesitatii organismului in glutamina se observa in perioadele de stres sau suprasolicitate fizica. Glutamina este extrasa  din acidul glutamic. Aceasta livreaza legaturi de sulf ce stau  la baza cresterii parului.

Zincul si vitaminele sunt de asemenea importante pentru par

La fel ca pielea, parul are nevoie de o cantitate considerabila de zinc. Este un element esential implicat in construirea keratinei, care este un componentul principal a parului, pielii si unghiilor respectiv Zincul este raspunsul la intrebarea "Cum Inbunatatim Structura Firului de Par ? "De asemenea, organismul uman are nevoie de zinc pentru formarea colagenului, care nu doar conecteaza tesutul conjunctiv, dar care ancoreaza si parul în piele care este de asemenea important pentru structura parului. Zincul, de asemenea, faciliteaza divizarea celulara necesara, ceea ce face posibila cresterea parului. Prin urmare, caderea parului este primul semn al deficientii in zinc. Acest lucru poate fi totusi imbunatatit prin administrarea zilnica a suplimentelor cu zinc.

Toate vitaminele grupului B sunt indispensabile pentru cresterea sanatoasa a parului. Unul dintre semnele de insuficienta a acestora este de asemenea caderea parului si / sau parul fragil si bifurcat.

Vitamina C, de asemenea, joaca un rol important in cresterea sanatoasa a parului. Necesitatea ei se explica prin faptul ca vitamina C ajuta la legarea fierului in singe ceea ce face alimentarea radacinilor cu oxigen mai abundenta.  In cazul în care predomina insuficienta de fier, aceasta poate duce la deteriorarea structurii parului, care poate provoca caderea parului.

Sursa:

Haneke, E. & Baran, R. (2011) Micronutrients for Hair and Nails, Nutrition for healthy skin, Volume 2, (pp. 149-163)

Neve, H.J., Bhatti, W.A., Soulsby, C., Kincey, J. & Taylor, T.V. (1996) Reversal of Hair Loss following Vertical Gastroplasty when Treated with Zinc Sulphate, Obesity Surgery, Volume 6, (pp. 63-65)


Related

Sanatate 4074828138266147130

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Reclama

Urmareste-ne


Populare

Recente

Tratamente pentru par

Comentarii


item