19

Jun

Tratament pentru păr cu usturoi

Usturoiul este cunoscut încă din cele mai vechi timpuri ca fiind un remediu contra infecțiilor. Usturoiul este un aliment bogat în numeroase vitamine și nutrienți, cum ar fi vitamina A, B1, B2, C și compuși minerali precum: Calciul, Potasiul, Sulf, Fosfor, Siliciul, Iod.

Toți acești compuși redau părului vitalitatea și energia necesară pentru a lupta cu razele soarelui, căldură, deteriorările mecanice.

În prezent problema principala a femeilor este stagnarea creșterii părului sau căderii lui. Pentru această, că remediu, recomand tratamentul cu usturoi.

Mai jos aveți cîteva rețete pentru tratamentul părului cu usturoi pe care le puteți prepară în condiții de casă.

1. Tratament pentru par cu usturoi, efectul principal- REGENERARE

Se amestecă într-un bol o lingură cu ulei de brusture, un ou, jumătate de căpățână de usturoi pisat, toate acestea se amestecă bine până la o pastă omogenă și se adaugă o lingură de miere. Amestecați 30 de secunde după care aplicăți pasta la rădăcina părului, masați câteva minute și strângeți părul în coc. Acoperiți părul cu o peliculă după care cu un prosop pentru a păstra căldura. Mențineți masca timp de 40 de minute. Spălați părul bine și clăti-l cu puțin suc de lămâie. Repetați tratamentul în fiecare săptămînă.

2. Tratament pentru păr, efectul principal- ÎNTĂRIREA RĂDĂCINII PĂRULUI

Una dintre cele mai simple remedii, dar care dă rezultate mulțumitoare. Încălziți puțin ulei de măsline și amestecăți-l cu usturoi pisat. Se amestecă bine și se aplică peste rădăcini. Masați ușor cu degetele sau cu un pieptene. Păstrați învelit cu un prosop timp de 2 ore după care spălați cu șampon pe baza de ricin sau brusture. Clătiți cu cîțiva stropi de oțet din mere, acesta redă luciu și întărește rădăcina părului.

< PrecedentulUrmătorul >