01

Feb

Mască pentru păr ars cu ulei de porumb

Uleiul de porumb este cunoscut pentru conținutul bogat de acizi esențiali, acizi de care organismul nostru are nevoie vitală. În rîndul acizilor esențiali ai uleiului de porumb întâlnim acidul linoleic, linolenic, stearic, palmitic, arahic și urme de alți acizi importanți. Dintre vitamine, conține vitaminele E și K.

Vitamina E este un puternic antioxidant, iar vitamina K tratează rupturile capilarelor, stopează micile hemoragii, ameliorează senzația de mâncărime, stopează mătreață. Important este faptul că uleiul de porumb ajută atât în tratamente pentru păr cât și în tratarea pielii capului.

Efectul de păr uscat este în prezent principala problemă, se rupe ușor, nu poți atinge lungimea dorită din cauza firelor despicate, îngrozitor. În ajutor vine masca pentru păr cu ulei de porumb.

În unele surse veți găsi informații care spun că uleiul de porumb se administrează oral ca și remediu pentru păr ars, eu însă nu va recomand!

Cum obții masca pentru păr ars cu ulei de porumb?

  1. Se iau trei linguri mari cu ulei de porumb, se încălzesc puțin în cuptorul cu microunde, niciodată la foc deoarece apar reacții nedorite.

  2. În vasul de ceramică (material în care nu oxidează vitamina E), se pune un gălbenușul de ou, ulei de măsline, câteva fire de piper negru pisat (ajută la creșterea părului), amestecați și adăugați uleiul de porumb. Veți obține o pastă ușor albicioasă din cauza proteinelor din ou.

  3. Se aplică pe pielea capului, masând ușor iar mai apoi o întindeți pe întreagă lungime a părului. Așteptați o ora și spălați bine cu un șampon ce nu conține mult sodiu, deoarece această substanță spală orice urmă de grăsime, dar anume grăsimea glandelor sebacee ajută părul să arate strălucitor.

  4. Repetați aplicarea măștii pentru păr ars cu ulei de porumb de 2 ori pe săptămână, timp de aproximativ 2 luni, veți observa imediat efectul!

Mult succes!

< PrecedentulUrmătorul >