22

Nov

De ce folosim uleiul în tratamentele pentru păr

Uleiul se utilizează pe larg în industria frumosului datoritî puterii de regenerare rapidă a organismului atît din interior cît și la exterior. Nu în zadar Homer în operele sale l-a numit Aurul Lichid și Elixirul Sănătății. Cel mai des se folosește pentru a preveni căderea părului, exfolierea abundentă a pielii scalpului (mătreață), subțierea părului, deteriorarea aspectului părului, capetelor arse ale firelor de păr.

Nu întârzie să apară tot mai multe și mai multe loțiuni pe bază de ulei, vopsea de păr cu conținut de ulei vegetal, șampon și condiționer cu adaos de ulei , mască de păr cu ulei etc. Uleiul este apreciat datorită consistenței sale lichide ușor aplicabile, absorbției și cantității de vitamine și antioxidanți ce îl face să fie unul dintre cele mai efective Tratamente Naturiste pentru Păr. Nu contează dacă părul tău este subțire, ars de placă pentru coafat sau nu crește destul de repede, cheia succesului pentru un păr sănătos și vibrant este aplicarea sistematică de nutrienți pentru a ajuta și a grăbi procesul de regenerare.

Cercetătorii au determinat următorii compuși care ajută ciclului de regenerare a părului. Aceste ingrediente au fost testate în laboratoare și deci se poate afirma cu certitudine că pot fi folosite în tratamente pentru păr.

Totul se începe prin tratarea scalpului.

Este foarte important ca scalpul să fie mereu hidratat, curat și viguros, în scopul de a crețte un păr sănătos. În cazul în care pielea scalpului este uscată, acoperită de grăsime sau de alte resturi, părul tău nu are de gând să crească în mod corespunzator ațteptărilor tale, ci va provoca în cel mai des caz inflamarea foliculilor de păr care ulterior se micșorează.

Ingredientele naturale care ajută în tratarea scalpului sunt:

  • Biotina care hidratează scalpul prevenind uscarea și acumularea de celule moarte.

  • Vitamina A este cunoscut ca un antioxidant natural care ajută la creșterea și regenerarea celulelor pielii scalpului.

  • Vitamina K ajută la menținerea pielii moale si hidratata, în timp ce trateazî microfisurile la nivelul statului cornos, cel mai de suprafață strat al pielii scalpului.

  • Acid pantotenic păstrează pielea capului și foliculii curați, fără mătreață, ulei și alte resturi.

  • Metilsulfonilmetan sau MSM din care se constituie colagenul si cheratina facilitând la hidratarea scalpului.

Un rol important în tratarea scalpului îl joacă Uleiul de In care conține omega 3 și acizi grași ce reglează secreția de sebum la nivelul scalpului, având ca rezultat hidratarea scalpului.

Dacă părul tău este deteriorat, subțiat sau crește lent, cel mai probabil sunt deteriorați sau micșorați foliculii. Foliculii sunt căsuța în care părul tău crește, deci este extrem de important să îi menținem sănătoși si îngrijiți. Odată ce ați reparat foliculii, părul va începe să crească repede.

Acestea sunt ingredientele esențiale în tratarea foliculilor:

  • Vitaminele B-Complex, B1, B2, B3, B6, B12 ajută la înnoirea foliculilor.

  • Omega-6 regenerează și ameliorează inflamația foliculilor.

  • Uleiul de Maăline conține Vitamina K, E, acidul Linoleic, Oleic, Palmitic și participă activ în tratarea pielii scalpului și a foliculilor.

Dacă aveți probleme cu ruperea părului, vârfuri despicate sau păr deteriorat, atunci este important ca părul să dețină un cortex puternic. Când scalpul și foliculii sunt reparați, părul va începe să crească mai gros, mai puternic.

Ingrediente naturale benefice pentru cortex:

  • Biotina, oprește ruperea părului prin consolidarea elasticității cortexului.

  • Vitamina E consolidează și protejează părul de rupere.

Feriți-vă de umpluturile ieftine, de uleiuri sintetice și ingredienți artificiali. Multe companii pretind că produsele lor sunt naturale, dar, de fapt nu sunt. Aceste ingrediente sintetice includ, celuloză microcristalină, stearat de magneziu, capsule gelatinoase, dioxid de siliciu, crom, sulfați și coloranți artificiali.

< PrecedentulUrmătorul >