30

Aug

Mască pentru păr cu efecte regeneratorii

Perioada de iarnă este cea mai dificilă pentru corpul uman. Acesta necesită o îngrijire și o alimentație corectă și corespunzătoare condițiilor climatice. Odată cu exfolierea pielii scalpului apare și căderea părului. Cauzele acestor efecte se datorează scăderii aportului de vitamine, nutrienților și mineralelor. Anume din acest motiv trebuie să vă hrăniți părul cu o mască ce deține efecte regeneratorii.

Nu este un secret că părul are nevoie de proteine, acestea constituind 90% din toate compoziția părului. Proteina cu cea mai mare influență asupra părului este KERATINa. Acum există numeroase produse cosmetice pentru par cu keratină, începând de la șampon cu keratină, balsam sau mască de păr cu keratină și terminând cu keratină lichidă.

Părul are nevoie de minim 4 vitamine importante, A, E, H, C. Aceste vitamine ar trebui să se găsească în mod obligatoriu în masca pentru par cu efecte regeneratorii. Cele mai importante sunt:

  • Vitamina A -este principala vitamină care ajută la producerea de sebuum, astfel îmblânzește exfolierea părului. Tratamente pentru par cu Vitamina A înzestrează părul cu antioxidanți care inhibă radicalii liberi ce acționează asupra ruperii părului. Surse de vitamina A sunt: morcovii, ouăle, broccoli, peștele, carnea, spanacul, caisele, perele.

  • Vitamina C -este un component important în procesul de metabolizare al organismului. Acesta conferă părului strălucire și putere. De asemenea, ajută și la creșterea părului. Doză necesară organismului este de 60 mg pe care o poți lua din portocale, lămâi, kiwi, roșii, căpșuni.

  • Vitamina E -care este la fel un antioxidant puternic, crește circulația sîngelui la nivelul scalpului, astfel alimentează rădăcina părului cu nutrienții necesari. Vitamina E conferă elasticitate părului. Dacă ai părul subțire, vitamina E combate electrizarea părului. Vitamina E este, de asemenea, pe larg folosită în masca de păr pentru fire despicate. Alimentele bogate în Vitamina E sunt: semințele, germenii de grâu, nucile, roșiile, uleile vegetale etc.

  • Vitamina H care mai poartă și numele de biotină. Biotina ajută la regenerarea vârfurilor despicate, conferă un look sănătos părului și de asemenea hidratează scalpul. Vitamina H este foarte des întîlnită în produsele cosmetice și naturiste pentru par. Se conține în cereale, uleiuri, nuci, ouă.

Pentru a crește efectul la masca pentru păr cu efecte regeneratorii este necesar să folosiți uleiuri hrănitoare, proteinele din ouă, vitaminele din fructe. Înveliți părul cu un prosop pentru a menține temperatura.

< PrecedentulUrmătorul >