03

Mar

De ce folosim curminul în tratamentele pentru păr

Curminul este o plantă din familia Apiaceae ce provine din Egipt și Siria. Este știut faptul că semințele de curmin sunt folosite în culinăria diferitor culturi, dar pe lînga aceasta, curminul este utilizat și în scopuri medicinale sau cosmetice, fiind un remediu de frumusețe. Curminul deține un loc esențial în tratamente pentru păr deoarece conține mai mult de 100 de nutrienți și vitamine care imbogățesc și redau apectul sănătos al firelor de păr, chiar și firelor arse.

Proprietatea de bază a acestuia este de a revitaliza organismul, administrat corect și sistematic, atât intern cât și extern, curminul intensifică metabolismul, scade colesterolul, scăzând în același timp și pofta de mâncare, dar cel mai important, anume în tratamente pentru păr, este accesibilitatea acestuia. Semințele se transformă ușor în praf care poate fi folosit ca ingredient principal în masca pentru păr ars la fel ca și în masca pentru creșterea părului.

Ingrediente:

  • Curmin praf 100g

  • Ulei de cocos 50 g

  • Cafea naturală mărunțită praf 100g

Amestecăm totul într-un bol până când încorporăm toate ingredientele într-o masă omogenă. Masca pentru păr ars cu curmin se aplică de la rădăcini spre vârfuri. Aplicarea măștii durează ceva timp în dependența de lungimea părului. Vă recomand aplicarea acesteia pe părul umed și fiți atenți căci masca se întărește foarte repede. Acoperiți suprafețele cu pelicula pentru a menține căldura.

Odată aplicată, trebuie să mențineți masca pe păr timp de 20-30 de minute, după care spălați bine cu apă caldă. După spălare, veți simți un miros plăcut de cocos si cafea. Vârfurile părului vor fi hidratate iar aspectul de păr ars va dispărea treptat.

Cheia unui păr sănătos este sistematizarea, folosiți și aplicați cel puțin o dată pe săptămână o mască de păr la alegere și veți observa diferența.

< PrecedentulUrmătorul >