Lanolina Pentru Par


Lanolina reprezinta o masa viscoasă , galben-maronie . Aceasta difera  de alte tipuri de ceara printr-un conținut ridicat steroli ( cum ar fi colesterolul ) . Lanolina este usor absorbita in piele si are un efect calmant . Aceasta este o masa  viscoasa de culoare galben sau galben - brun , un miros distinctiv , se topeste la 36-42 ° C. Compozitia lanolinei este foarte complexa si pina in prezent nu este pe deplin inteleasa .

 Cea mai mare parte a compozitiei de lanolina reprezinta un amestec de esteri complicati si macroalcooli  ( colesterol izoholesterina etc ), acizi grași superiori ( miristic , palmitic , cerotic și etc ) și polioli liberi . Proprietatile lanolinei sunt foarte apropiate de sebuum uman . In forma chimica este destul de inert, neutru și stabil la depozitare .

Caracteristica cea mai valoroasă a lanolinei este abilitatea emulsionata la 180-200 % ( din greutatea lor ) de apa la 140 % glicerina si 40 % etanol ( 70 % concentratie) cu formarea de emulsii de apa si ulei . Insa partea cea mai interesanta este atunci cind se adauga o cantitate mică de lanolină ca aitiv la o cantitate de grasimi si hidrocarburi.

Ca efect aceasta  creste in mod dramatic miscibilitatea (omogenizarea) lor cu apă și soluții apoase , care a dus la utilizarea sa pe scară largă ca lipofil - baze hidrofile .

Datorita acestor proprietati chimice, Lanolina este utilizata pe scara larga in domeniul Farmaceutic si Cosmetologic.

Lanolina pentru Par 

Lanolina este considerata ca un remediu pentru toate problemele scalpului, impotriva caderii parului, impotriva matretii, hiratarii si omogenizarii firului de par.
Lanolina este utilizat in pansamentele pentru par, in sampoane, conditionere, spray-uri, lotiune etc.

Lanolina pntru par trateaza scalarea si fragilitatea firului de par. Este folosita ca balsam impotriva uscarii si deshidratarii scalpului, ce duce la aparitia matretii.
In spray-uri este utilizata ca plastifiant, in alte produse lanolina pentru par este folosita ca emulsifiant avint un pH stabil. Cumpara de pe Amazon

Related

Sanatate 1508574184674545369

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Reclama

Urmareste-ne


Populare

Recente

Tratamente pentru par

Comentarii


item