01

Jun

Încearcă o mască pentru păr

O mască pentru păr are un conținut asemănător cu cel al balsamurilor, sau cremelor pentru păr, doar că partea negativă e că acestea conțin un număr impresionant de substanțe dăunătoare cum ar fi: coloranții, conservanții, agenții antimicrobieni, praf de metale, parabeni (metilparaben, propilparaben şi butylparaben). Toate aceste substanțe nocive au un efect nefast asupra organismului.

Din această cauză, cel mai simplu dar și sigur tratament este masca pentru păr, care este absolut naturală, îți permite utilizarea ei frecvent, fără a avea urmări negative asupra stării părului sau asupra organismului tău.

Efectele mășții asupra podoabei capilare?

  • După utilizare părul este moale și mătăsos;

  • Cicatrizează firul în urmă vopsirii sau utilizării substanțelor chimice;

  • Conferă volum și efect de laminare părului deteriorat;

  • Hidratează părul;

  • Vă oferă părului confortul și elasticitatea dorită;

Ce trebuie să faci dacă ai părul ars?

Dacă îți simți părul lipsit de viață, rebel, lipsit de formă și cu tendința de despicare ai nevoie urgent de o mască pentru păr ars. Se știe că odată cu sosirea verii părul suferă mai multe modificări, se deshidratează, lipsesc vitaminele, iar keratina (cea mai importantă proteină) o ia razna și nu se supune modelării. Pentru a regla secreția glandelor sebacee și a oferi părului elasticitatea dorită în compoziția la o mască pentru păr ars trebuie neapărat să intre minimum 3 tipuri de ulei, suc de lămâie sau grapefruit, o banană și iaurt de 2.3% grăsime.

  • Amestecă 1 lingură de ulei de jojoba, acesta reface stratul lipidic natural, 1 lingură de ylang-ylang, conferă rezistență, 1 lingură de ulei de cocoș, restabilește și întărește rădăcinile, 2 linguri de suc de lămîie, jumătate de banană pisată, 4 linguri de iaurt de 2.3%. Toate aceste ingrediente se aduc la consistența unei paste și se aplică de la rădăcina spre vîrfuri, masând ușor. Timpul efectiv este de 35-40 de minute. Pentru rezultate mai bune înfășurați părul cu un prosop, acesta mărește viteză reacției.

  • După spălare aplică peste vârfurile deteriorate câțiva stropi de ulei.

O altă problemă care ne da bătaie de cap este starea părului vopsit, care devine mai aspru, se dehidrateaza ușor, și are nevoie de o îngrijire sistematică, îndeosebi când sunt folosite substanțe chimice și temperaturile înalte. În acest caz este necesar aplicarea sistematică a măștilor naturale.

Cum să-ți întreții părul vopsit?

Vopsele conțin amoniac, agenți sintetici de colorare, detergenți, EDTA, etanol, arome, uleiuri minerale și multe alte substanțe artificiale care atacă firul de păr. Dacă ții la culoarea părului tău, atunci ai nevoie de o mască pentru păr vopsit, și nu una simplă, ci una complexă care ți-ar permite să păstrezi atât culoarea cât și sănătatea firului de pâr. Pentru aceasta este obligatoriu ca masca pentru părul vopsit să conțină gălbenuș de ou, ulei de porumb, rom, ulei de avocado și cocos, jumătate de banană, ulei de măsline.

  • Amestecă în ordinea următoare: 3 gălbenușuri de ou, jumătate de banană, ulei de măsline, de cocos și avocado, 1 lingură de rom și uleiul de porumb.

  • Aplică amestecul pe părul bine spălat, timpul de acțiune este de 40 de minute sau o oră.

Nu uitați că secretul unui păr sănătos stă la baza succesului dumneavoastă!

< PrecedentulUrmătorul >