Cum? si De ce? trebuie sa folosim o masca pentru par gras?

                                                            Care este cauza parului gras?

        Parul gras nu este altceva decit rezultatul secretiei de sebum al glandelor sebacee situate in stratul de mijloc al pielii capului. Aceasta poate fi generata de diferiti factori, cum ar fi, peria de pieptanat, samponul, alimentatia bogata in grasimi, metabolismul organismului sau mediul de viata al fiecaruia.
        Daca ati obosit ca in fiecare dimineata sa fiti nevoita sa va aranjati parul cu un elastic, sau sa va spalati parul in fiecare dimineata pentru a va bucura de volumul dorit, aveti nevoie urgenta de o masca pentru par gras. Pentru un mai bun efect, e bine de utilizat intr-o zi o masca, cum ar fi masca pentru par gras si in alta zi masca pentru par cret, sau masca pentru par uscat, ceea ce permite de a echilibra secretia glandelor sebacee.
         De regula sebum este o substanta fluida, poate fi repartizata usor pe toata lungimea parului, de aia trebuie de folosit o perie de lemn, cu dintii usor rotungiti la capete. Incercati sa periati fara a atinge pielea capului. Se permite chiar si a doua spalare, folositi sampon cu extract din fructe sau ierburi, cu aminoacizi. La aplicarea conditionerului evitati radacina parului, clatiti bine. Dupa spalare, uscati parul in pozitia capului aplecat, aceasta desface firele de par si-i confera volum. Evitati produsele de coafat, acestea doar excita glandele sebacee, evitati produsele ce contin alcool.

Ce ar contine o masca pentru par gras?


         O masca pentru par gras ar fi amestecul de suc de lamiie, suc de portocale, galbenus de ou ,putina argila ( doar la radacini), piper negru. Aplicati melanjul pe par masind usor, infasurati parul intr-o folie, mai apoi in prosop pentru a creste putin temperatura, ceea ce permite un schimb de substante mai eficient. A steptati 20 minute, dupa care spalati bine si clatiti parul cu apa in care veti picura citeva picaturi de lamiie si jumate de lingurita de soda alimentara.
 Uscati parul la o temperatura medie, la o distanta de 15 cm.
         Deoarece ne confruntam cu mai multe probleme in acelasi timp, cum ar fi parul gras si parul cret, este necesar de a folosi si o masca pentru par cret. Parul cret este o bataie de cap pentru majoritatea persoanelor, remarcindu-se prin lipsa de volum, capricios, pufos la capete si lipit la radacini, se opune oricarei incercari de aranjare.
        Masca pentru par cret presupune un aliaj intre proteine, produsi keratinici, aminoacizi, vitamine,uleiuri de fapt ceea ce trebuie sa contina si o masca pentru par vopsit si se va folosi combinata peste o zi cu masca pentru par gras, care va echilibra excesul de sebum. Toate aceste tratamente pentru par nu necesita mult timp, doar vointa, iar rezultatul nu se va lasa asteptat!

Mult succes!

Related

Sanatate 5056907941824586829

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Reclama

Urmareste-ne


Populare

Recente

Tratamente pentru par

Comentarii


item