16

Jun

Tratament împotriva căderii părului

Atât la femei cât și la bărbați există diferite faze ale căderii părului. Nu este un secret faptul că bărbații pierd părul mai devreme decât femeile, fie că este din cauza metabolismului, al factorilor de mediu, sau fie că este genetic. Căderea părului deseori se transmite prin gene de la tată-fiu, mama-fiică. Femeile însă sunt mai rezistente, ele își pot păstra podoaba capilară un timp foarte îndelungat.

Factorii ce duc la caderea părului pot fi:

  • Alimentarea incorectă;

  • Lipsa de somn;

  • Suprasolicitare a organismului;

  • Stresul, nervozitatea;

  • Factorii chimici;

  • Boala;

Anume din aceste cauze, înainte de a trece la aplicarea unui tratament împotriva căderii părului, întrebați-vă dacă nu sunteți influențați de acești generatori ai căderii părului. Procesul de cădere al părului este un lucru absolut normal fiindcă omul pierde zilnic în jur de 50 fire de păr. Aceasta e un lucru firesc, deoarece în locul celor căzute cresc altele, ca și genele de altfel. Dacă însă la spălarea părului, sau la aranjarea lui de zi cu zi înregistrați o cădere mai abundentă, aveți urgentă nevoie de un tratament împotriva căderii părului.

Puteți combina tratamentele dacă aveți un păr problematic (Tratament pentru păr ars, tratament pentru păr gras etc).

Ce să folosiți pentru tratamentul împotriva căderii părului:

  • 2 gălbenușuri

  • 2 linguri de cherosina (combustibil)

  • piper negru măcinat

Atenție, kerosenul este o substanță cu risc cancerigen crescut, a fost demonstrată asocierea dintre acesta și cancerele de stomac sau de plămâni încă de acum 70 de ani, în țările înalt dezvoltate este interzisă utilizarea acestuia. Alternativele pentru efectul de creșteresapidă a părului sunt: praf de muștar, praf de ardei iute, apa fermentată de orez, apa de la cartofii fierți, ulei de ricin, albuș de ou.

Mod de aplicare:

Aplicați cherosina mai întâi la rădăcina părului, masați ușor, deplasindu-vă pe întreaga lungime a părului, strângeți părul în coc și așteptați 30 de minute. Spălați bine părul. Pe părul puțin umed aplicăți masca împotriva căderii părului din ou și o jumătate de linguriță de piper negru măcinat, prealabil omogenizată. Se aplică de la rădăcini spre vârfuri.

Așteptați 40 de minute.

Repetați aceasca mască împotriva căderii părului de 2 ori pe săptămînă și o dată pe săptămână aplicați cherosina pe păr.

Tratamentul durează 2 luni, după care veți aplica fiolă cu vitamina A și fiolă cu vitamina B12 la rădăcina părului o dată pe săptămînă.

Dacă aveți părul subțire, ars sau mătreață, acest tratament pentru păr vă va trata pielea calpului, va opri căderea și va stimula creșterea părului, de asemenea, va îngroșa firul de păr.

< PrecedentulUrmătorul >