16

Jul

Lanolina pentru păr

Lanolina reprezintă o ceară cu masă vâscoasă, de culoare galben-maronie. Aceasta diferă de alte tipuri de ceară printr-un conținut ridicat steroli (cum ar fi colesterolul). Lanolina este ușor absorbită în piele și are un efect calmant. Aceasta este o masă vâscoasă de culoare galben sau galben-brun cu un miros distinctiv, se topește la 36-42 °C. Compoziția lanolinei este foarte complexă și până în prezent nu este pe deplin înțeleasă.

Cea mai mare parte a compoziției de lanolină reprezintă un amestec de esteri și macroalcooli (colesterol, izoholesterina), acizi grași superiori (miristic, palmitic, cerotic) și polioli liberi. Proprietățile lanolinei sunt foarte apropiate de sebuumul uman. În forma chimică este destul de inertă, neutră și stabilă la depozitare .

Caracteristica cea mai valoroasă a lanolinei este abilitatea acesteia de a emulsiona la 180-200% (din greutatea lor) de apă la 140% glicerină și 40% etanol (70 % concentrație) cu formarea de emulsii de apă și ulei. Însă partea cea mai interesantă este că atunci când se adaugă o cantitate mică de lanolină că aditiv la o cantitate de grăsimi și hidrocarburi.

Ca efect, aceasta crește în mod semnificativ miscibilitatea (omogenizarea) lor cu apă și soluții apoase, care a dus la utilizarea sa pe scară largă ca lipofil-baze hidrofile. Datorită acestor proprietăți chimice, Lanolina este utilizată pe scară largă în domeniul Farmaceutic și Cosmetologic.

Lanolina pentru Păr:

  1. Este considerată un remediu pentru toate problemele scalpului: împotriva căderii părului, împotriva mătreții, hiratării și omogenizării firului de păr.

  2. Este utilizată în măștile pentru păr, în șampoane, condiționere, spray-uri, loțiuni etc.

  3. Tratează fisurarea și fragilitatea firului de păr. Este folosită ca și balsam împotriva uscării și deshidratării scalpului ce duce la apariția mătreții.

  4. În spray-uri este utilizată ca plastifiant, în alte produse lanolina pentru păr este folosită ca și emulsifiant având un pH stabil.

PrecedentulUrmătorul