08

Aug

Cât de des se frezează părul

Cu toate că atunci când se rupe firul de păr nu simțim durere, părul totuși este viu, avînd ciclul său de viață pe care l-am descris în articolul "Cât de des se piaptănă Părul?". Deci, cît de des se frezeaza părul? Părul cu capetele arse trebuie obligatoriu să îl frezăm o dată pe luna, 2-3 cm, dacă nu doriți să-l scurtați, și 7-8 cm dacă doriți să scăpați definitiv de capetele arse. Pentru mine este foarte greu să tai câțiva centimetri din păr, dar mai ales când merg la frezer și acesta în loc de 2 cm îmi taie 10 cm, cred că va este cunoscută situația.

Părul meu nu este vopsit și nici tonat, după construcție este subțire și se ondulează la vârfuri în mod normal. Am decis cu o lună în urmă să-mi formez scărițe în par după bunul plac și de una singură. Mi-am cumpărat 2 tipuri de foarfece, o foarfecă care taie și altă care rărește. Am petrecut 3 ore în față oglinzii și într-un final am reușit. Mai jos o să vedeți rezultatul după o luna de la dată frezarii.

Mi-am frezat părul pe ulei, adică am stropit părul și îndeosebi capetele cu ulei pentru a nu le deteriora în timpul manevrelor în care folosesc peria și foarfecele. Am rămas mulțumită de rezultat, dar nu va sfătui să încercați singure acasă dacă nu aveți skills-ul de frezer. A trecut o lună, părul meu a crescut cu 3 cm, ce mă bucură mult, vârfurile sunt sănătoase și părul se piaptănă mai ușor.

La întrebarea cît de des se frezează părul, pot răspunde :

  1. Pentru părul sănătos, doar pentru profilaxie și prevenirea capetelor înflorite,o dată la 2 luni

  2. Pentru părul vopsit, obligatoriu o dată în luna dar cîte puțin

  3. Pentru părul deteriorat, o dată la 2 săptămîni.

La aceste concluzii am ajuns din propria experiență și din experiența prietenelor mele.

În articolul ce urmează voi povesti despre uleiul pe care îl folosesc pentru vârfurile arse.

< PrecedentulUrmătorul >