31

Jan

Cum se aplică măștile pentru părul gras

Părul gras nu este altceva decât rezultatul secreției excesive de sebuum al glandelor sebacee situate în stratul mijlociu al pielii capului. Această poate fi generată de diferiți factori cum ar fi: peria de pieptănat, șamponul, alimentația bogată în grăsimi, metabolismul organismului sau mediul de viață al fiecăruia.

Dacă ați obosit ca în fiecare dimineață să fiți nevoită să va aranjați părul cu un elastic sau să va spălați părul în fiecare dimineață pentru a va bucură de volumul dorit, aveți nevoie urgență de o masca pentru par gras. Pentru un mai bun efect, este bine să utilizați într-o zi o mască pentru păr gras și în altă zi o mască pentru păr creț, sau mască pentru păr uscat, ceea ce permite echilibrarea secreției glandelor sebacee.

De regulă sebuumul este o substanță fluidă ce poate fi repartizată ușor pe toată lungimea părului, de aceea trebuie de folosit o perie de lemn, cu dinții ușor rotunjiți la capete. Încercați să periați fără a atinge pielea capului. Se permite chiar și a două spălare, folosiți șampon cu extract din fructe sau ierburi cu aminoacizi. La aplicarea condiționerului evitați rădăcina părului, clătiți bine. După spălare uscați părul în poziția capului aplecat, această desface firele de par și-i conferă volum. Evitați produsele de coafat, acestea doar excită glandele sebacee, evitați produsele ce conțin alcool.

Ce trebuie să conțină o mască pentru păr gras?

O mască pentru părul gras poate fi constituită din amestecul de suc de lămâie, suc de portocale, gălbenuș de ou, puțină argilă (doar la rădăcini), piper negru. Aplicați melanjul pe pîr masând ușor, înfășurați părul într-o folie, mai apoi în prosop pentru a crește puțin temperatura ceea ce permite un schimb de substanțe mai eficient. Așteptați 20 de minute după care spălați bine și clătiți părul cu apă în care veți picura câteva picături de suc de lămâie și jumătate de linguriță de sodă alimentară.

Uscați părul la o temperatura medie, ținând feonul la o distanță de 15 cm.

Deoarece ne confruntăm cu mai multe probleme în același timp, cum ar fi părul gras și părul creț, este necesar de a folosi și o mască pentru păr creț. Părul creț este o bătaie de cap pentru majoritatea persoanelor, remarcându-se prin lipsa de volum, capricios, pufos la capete și lipit la rădăcini, se opune oricărei încercări de aranjare.

Masca pentru păr creț presupune un amestec de proteine, produși keratinici, aminoacizi, vitamine, uleiuri, de fapt, ceea ce trebuie să conțină și o mască pentru păr vopsit, și se va folosi combinată peste o zi cu masca pentru păr gras, astfel se va echilibra excesul de sebum. Toate aceste tratamente pentru păr nu necesită mult timp, doar voință, iar rezultatul nu se va lăsa așteptat!

Mult succes!

< PrecedentulUrmătorul >