11

Nov

Crează-ți masca pentru păr ars după tipul de păr!

Odată cu sosirea verii, firul de păr suferă schimbări în structura sa, devine mai uscat, mai aspru și mai subțire, cu alte cuvinte, devine ”ars”. Fiecă ai părul lung sau scurt, blond sau brunet, nimic nu-l poate apăra de degradare. Pentru a preveni acest factor, e necesar să creați o mască pentru păr ars individualizată pentru toate tipurile tale de păr. Odată degradat, firul de păr nu-și mai revine în totalitate. Dar cu puțină muncă, îl poți “vindeca”, astfel încât să fie sănătos și strălucitor.

Ce trebuie să conțină o masca pentru păr ars?

Odată degradat, firul de păr nu-și mai revine în totalitate. Dar cu puțină muncă, îl poți “vindeca” astfel încât să fie sănătos și strălucitor. Aceasta mască pentru păr ars trebuie să conțină ulei, proteine, minerale active, aminoacizi esențiali, vitamine și altele. Masca se aplică de doua ori pe săptămână iar după se clătește părul cu apă minerală sau cu apă simplă la care se adăuga câțiva stropi de lămâie.

În cele mai multe cazuri prevenirea degradării părului este mult mai eficientă decât tratarea acestuia, prin urmare, este nevoie să acordați părului o atenție și îngrijire intensivă.

1. Mască pentru păr decolorat sau păr blond: Foloseşte uleiurile de ricin, de susan, untul de cacao, uleiul de avocado şi pe cel din germeni de grâu, o banana pisata și un gălbenuș de ou. Într-un vas din sticlă, amestecați câte o lingură din fiecare ulei, încălziți-l puțin în baia cu apa caldă. După care se adaugă banana pisată și gălbenușul, toate acestea se amestecă bine și se aplică pe păr. Masca pentru păr decolorat necesită un timp mai lung de actiune, de la 45 de minute până la chiar 2 ore, după care se spală bine și se clătește cu apă minerală. Vârfurile pot fi stropite cu puțin ulei de jojoba, acesta conferă stralucire.

2. Mască pentru par despicat: Folosește ulei de ricin, rădăcină de brusture, miere, “propolis” și neaparat argila albă. Amestecă componentele și lasă-le câteva minute. În vasul respectiv adăugă puțină apă minerală pentru a solubiliza argila, aplică pe păr fără a atinge rădăcinile. Vârfurile despicate stropește-le înainte de spălare cu puțină lanolina. Masca pentru par despicat necesită un timp mai lung de acțiune în jur de o oră și jumătate. Clătește cu apă minerală sau cu 1 lingură de oțet diluat cu apă.

3. Mască pentru par creț deteriorat: Părul creț este foarte greu de întreținut deoarece este nevoie ca buclele să fie bine definite, pentru aceasta folosește o soluție de “propolis” și ulei de jojoba, tinctură de rădăcină de brusture și ulei din copacul de ceai, amestecă-le într-un vas împreună cu gălbenușul de ou. Aplică masca pentru păr creț pe întreaga lungime a buclelor, acoperă parul într-un prosop și lasă-l să acționeze timp de 45 de minute, după care spală bine părul și clătește cu apă cu oțet pentru a-i reda luminozitate.

< PrecedentulUrmătorul >